Isten szeretetébe kapaszkodva

A Családpásztor Evangelizációs Szolgálat február 4-én, szombaton szervezte meg első önálló, házaspároknak szóló lelki programját a csíksomlyói Jakab Antal Házban. A Házasság hetét előkészítő lelkinapon 66 házaspár vett részt.

Ferenc pápa tavaly nyáron, a Családok X. Világtalálkozóján hangsúlyozta, hogy a házaspárok tanúságtételei „hangerősítőként” működnek: hangot adnak sok-sok család tapasztalatainak, akik ugyanazokat az örömöket, gondokat, ugyanazokat a szenvedéseket és reményeket élik át.

A pápa buzdítása nyomán lelkinapunk is elsősorban a tanúságtételekre, a házaspárok személyes megtapasztalásaira épített, és a résztvevők visszajelzései alapján is ez volt az egésznapos lelki program igazán mélyre hatoló, legmeghatóbb része.

A Házasság hete idei mottója alapján a lelkinap házigazdái, a Családpásztor Evangelizációs Szolgálat munkatársai, Kertész Tibor és Marika tartottak felvezető előadást.

Kiemelték: a kapaszkodás gyakran egy nagyon mélyről jövő cselekedet. Kapaszkodni – mint a fáról zuhanó gyermek, a sziklafalon egyre lejjebb csúszó hegymászó, mint a fuldokló, aki bármit megragadna, bármibe beleakaszkodna az életéért.

„Ilyen kell legyen a mi kapaszkodásunk Istenbe, az Ő igéjébe, hogy ezáltal legyen élet a mi összekapaszkodásunkban, a házasságainkban” – összegeztek az előadók.

György Hunor és Gyopár székelyszentkirályi háromgyermekes házaspár azokról a megtapasztalásokról, időnként nehéz helyzetekről beszélt, amelyek a házasságuk első éveiben, illetve a gyermekeik születésekor tették próbára a kapcsolatukat; arról tettek tanúságot, hogy ezekben a nehéz helyzetekben hogyan kapaszkodtak Istennek az Ő igéjében megfogalmazott ígéreteibe, hogy hogyan vezette át Isten őket a házasságukat megpróbáló nehézségeken.

Zsombori Zsolt és Angella székelyudvarhelyi házaspár a gyermekvárás nehézségei során megtapasztalt imameghallgatásokról tettek tanúságot, majd arról is beszéltek, hogy egy közeli családtag elvesztése során miként tapasztalták Isten működését, és hogy mindez hogyan formálta át őket.

A résztvevők a továbbiakban kiscsoportokban beszélgettek az Istenhez való kapcsolódás, az Isten előtt egymásba kapaszkodás témája mentén, majd közös táncban örülhettek egymás közelségének a Tuzson Erika-Tünde által vezetett meglepetés-délután alkalmából.
A délután szentségimádással folytatódott, az Eucharisztia jelenlétében egymást is megáldhatták a házaspárok.

A záró szentmisét Ft. Kovács Péter, a kézdivásárhelyi Boldog Özséb egyházközség plébánosa celebrálta, aki arra biztatta a házaspárokat, hogy egymást feltételek nélkül támogatva, szeretetben összekapaszkodva élő evangéliumokká váljanak gyermekeik, a környezetük számára.

Hasonló, a Családpásztor Evangelizációs Szolgálat által szervezett, házaspároknak szóló együttlétre 2023. április 22-én, szombaton kerül sor, szintén a csíksomlyói Jakab Antal Házban. A mottó: Engesztelődjetek ki Istennel, engesztelődjetek ki a társatokkal! Regisztrálni az eseményre majd itt, a honlapunkon lehet.

A résztvevő házaspárok visszajelzéseiből:

Tetszett ez az írás? Ha igen, add tovább egy megosztással!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

A Családpásztor Evangelizációs Szolgálatot jelenleg teljes egészében adományokból próbáljuk fenntartani. Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató