A szülők a legfontosabb szexuális nevelők

2024. május 29-e és június 26-a között egy újabb ötalkalmas online kurzust tartottunk házaspároknak „Gyermekeink szexuális nevelése – keresztény szemmel” címmel.

Öröm volt ismételten tapasztalni a résztvevők nyitottságát, őszinteségét, a vágyat arra, hogy a szexuális nevelést ne a családi minták szerint végezzék, – amelyek az esetek többségében nem voltak túl pozitívak – hanem a megismert isteni igazságok mentén.

A résztvevőktől kapott visszajelzések alapján még inkább egyértelművé vált számunkra, hogy óriási szükség van a szülők ilyen irányú nevelésére, támogatására.

Köszönjük a bizalmat és az együttmunkálkodás élményét!

A résztvevő házaspárok visszajelzéseiből:

„Bevezetőnek nagyon jó volt ez a kurzus. Úgy érezzük, hogy még nagyon sokat kell tanulnunk. Kaptunk egy gondolatmenetet, aminek a mentén elindulhatunk. Örülünk annak, hogy még kicsi a gyerekünk és egészen az elejétől tudatosan tudjuk így nevelni. Jó látni az életpéldátokat, mert ez reménytadó számunkra, hogy ezt lehet jól csinálni.” (Cs. A. és A.)

„Nagyon jól fel volt építve. Sok értékes, rendszerbe szedett információt kaptam. A pornográfiáról és az önkielégítésről szóló alkalom különösen érdekelt. Támpontokat kaptam annak kapcsán, hogy hogyan lehet ettől megvédeni a gyerekeket.” (F.J.)

„Nagyon sok új információt hallottunk. Korábban is foglalkoztunk már ezzel a témával, de nem tettünk eleget ennek érdekében. Próbáljuk gyakorlatba ültetni a hallottakat. Világosság gyúlt bennünk, hogy lássuk, mi is a cél, amit el szeretnénk érni a nevelésünk során.” (K. Zs. és E.)

„Ébresztő volt számunkra ez a kurzus. Sok kérdés megfogalmazódott bennünk. Rájöttünk, hogy nem halogathatjuk ezeket a beszélgetéseket.” (P.Zs. és H.)

„Sok hasznos és új információt kaptunk. Jók voltak a kérdések, amelyekről beszélgethettünk és még visszatérhetünk rájuk később is. Nagyon féltem ettől a témától, de most ez a félelmem eltűnt. Azóta figyelem, hogy a környezetemben a szülők hogyan nevelik szexuálisan a gyerekeket. Köszönöm ezt a pozitív értelemben vett  »fertőzöttséget«, amit kaptam a kurzus által.” (Sz. K. és M.)

Tetszett ez az írás? Ha igen, add tovább egy megosztással!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató