2023. SZEPTEMBER 28-I KEZDÉSSEL - NÉGYALKALMAS ONLINE ESEMÉNY

SZEXUÁLIS NEVELÉS KERESZTÉNY SZEMMEL

Szexuális nevelés? Kinek a feladata?

Gyermekeink szexuális nevelése elsősorban a mi feladatunk, Isten ezt ránk, szülőkre bízta. Ha azt szeretnénk, hogy a keresztény értékrend szerint, Isten igazságaira alapozva valósuljon meg, nem ruházhatjuk át ezt az oktatási intézményekre, a kortárscsoportra, és legkevésbé a médiára, a világháló influenszereire.

 

„A legfőbb célunk felkészíteni a gyermekeinket arra, hogy istenfélő, egészséges és beteljesedett életet élni képes keresztény férfiak és nők, férjek és feleségek legyenek belőlük, amint átlépik a felnőttkor küszöbét.”

Honnan vettük a bátorságot?

Régi vágyunk, hogy ebben a témában jó beszélgetéseket kezdeményezzünk. 

Az elmúlt több mint egy évtizedben az iskolákban tartott családórákon sok fiatallal kerültünk kapcsolatba. A szexualitással, nemiséggel, párválasztással kapcsolatos témáknál láttuk, hogy hiányosak az ismereteik. Amikor rákérdeztünk, hogy kikhez fordulhatnak a kérdéseikkel, csak néhányan említették a szüleiket. 

Az elmúlt hónapokban, években sokat tapsztaltunk, tanultunk, olvastunk, beszélgettünk az Isten akarata szerinti szexuális nevelésről, és úgy éreztük, hogy eljött az ideje ennek a kurzusnak is.

Az Úr arra indít, hagyjuk, hogy életünk, házasságunk és a gyermeknevelés minden területén Ő vezessen: az Ő igéjével, Egyházunk tanításával, de azzal a tudással és bölcsességgel is, amit mások már összegyűjtöttek a szexuális nevelés témájában.

Tartsatok velünk ezen az úton!

Mire számíthattok?

Mikor kezdjük el gyermekeink szexuális nevelését? Mit válaszoljunk neki, ha kérdez? Miként kezdeményezzünk egy-egy jó beszélgetést? Hogyan tanítsuk meg nekik Isten szexualitásra vonatkozó tervét? Mit mondjunk a párkapcsolat, a randevúzás, az önkielégítés, a petting, a pornográfia, a szexting, a homoszexualitás, a fogamzásszabályozás kapcsán, és főként mikor beszélhetünk ezekről? Hogyan készíthetjük fel őket arra, amivel majd az otthon falain kívül találkozhatnak? Vajon segít az, ha megosztjuk velük a saját tapasztalatainkat? – olyan kérdések ezek, amelyek valamennyi keresztény szülőt foglalkoztatnak.

Szeretnénk igei útmutatást, Isten szerinti válaszokat, jó ötleteket adni, a gyermekeinkkel kapcsolatban megélt élményeinket is megosztani a kurzus során.

Olyan házaspárok jelentkezését várjuk, akik együtt szeretnének fejlődni és elmélyülni ebben a témában, akik vágynak arra, hogy Isten akarata szerint, az Ő igazságaira alapozva neveljék gyermekeiket.

A minden második heti csütörtök estéken egy-egy témát felvezető tanításra, páros- és kiscsoportos beszélgetésekre, tanúságtételre, közös imára, de otthoni feladatokra is számíthattok.

A regisztráció feltétele a teljes sorozaton való részvétel!

Szeretettel várjuk a jelentkezéseteket,

Kertész Tibi és Marika

„A szexuális nevelés jellemformálás, és a mindennapokba ágyazódik be. Keressük meg a tanításra alkalmas pillanatokat, de legyünk megkérdezhetők és elérhetők. Oltsuk be gyermekeinket a romboló erkölcsi üzenetekkel szemben.”

A kurzus programja

Idő

Cím

Előadók

Kertész Tibi és Marika

Családpásztor Evangelizációs Szolgálat

Kertész Tibi és Marika

Családpásztor Evangelizációs Szolgálat

Kertész Tibi és Marika​

Családpásztor Evangelizációs Szolgálat

Kertész Tibi és Marika​

Családpásztor Evangelizációs Szolgálat

Áraink

RÉSZVÉTELI DÍJ

150 LEJ PÁRONKÉNT
NÉGY ALKALOMRA

A helyek száma korlátozott! 

A regisztráció és a részvételi díj befizetésének határideje 2023. szeptember 22-e, péntek 12:00.

Számlaadatataink:

RO94BTRLRONCRT0CK3345201
Bankszámlatulajdonos:
KERTÉSZ M. ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ (CUI:47508731)
A megjegyzésbe ezt írjátok: „Online + a családnevetek”

Bejelentkezéseteket csak a díj befizetése után tekintjük véglegesnek!

A bejelentkezetteknek egy nappal az online kurzus megkezdése előtt e-mailben küldjük a kapcsolódási linket a Zoom alkalmazáshoz.

ITT REGISZTRÁLHATTOK...

… vagy bejelenthettek más házaspárokat is.

Gyakran Feltett Kérdések

Bár sokan még idegenkednek az online eszközök ilyen célú használatától, de a tapasztalataink azt mutatják, hogy hatékonyan működik így is a folyamat. Az online kapcsolat előnyei, hogy nincs szükség a megszokott, biztonságos környezet, az otthon elhagyására, illetve, hogy nincs utazási költség és idő.

Házaspárokat, de akár jegyespárokat is. Férjet és feleséget. Édesanyát és édesapát. Vagy jövendő édesapákat és édesanyákat. A gyermekeink szexuális nevelésére nem lehet elég korán felkészülni.

A járványidőszakban szerveztünk már házasoknak szóló többalkalmas online kurzust, illetve feleségeknek, édesanyáknak, férjeknek, édesapáknak online lelkinapokat. Nehéz volt megszokni, hogy csak a képernyőn láthatjuk egymást, de így is nagyszerű élmény volt.

Az online kurzusok előnye az is, hogy több ezer kilométerre, a Kárpát-medence, vagy a világ bármely pontján élő házaspárokat is összekapcsolhatjuk. Tanuljunk együtt, egymás tapasztalataiból!

Általában minden, a világhálóra csatlakoztatható okoseszköz (okostelefon, tablet, laptop stb.) megfelel. Egy asztali számítógép nagy képernyővel, illetve egy okostévé még alkalmasabb. Legyen rá telepítve a Zoom alkalmazás, ez a felhőalapú kommunikációs platform kiváló konferenciahívásokra.

Kérjük, hogy az online kurzus ideje alatt ne legyenek a közeletekben, ugyanabban a helyiségben, szobában a gyermekeitek.

SZOLGÁLATUNK

MÉDIA

BLOG

HASZNOS LINKEK

KAPCSOLAT

Cím

Kézdivásárhely, 525400

Telefon:

Email:

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat