HAJNALI ELMÉLKEDÉSSOROZAT

Reggeli csendesség

Uram, én hozzád kiáltok, kora reggel eléd száll imádságom. (Zsolt 88,14)

03.Reggeli csendesseg

A Reggeli csendesség videósorozata 2020. április 20-án indult, amikor kerestük annak a módját, hogy Isten bátorító üzenetével hogyan tudjuk elérni a családokat. Mivel a járványhelyzet miatt az oktatás, a munka, és még sok más tevékenység az online térben zajlott, ezért úgy döntöttünk, hogy a világhálón, az erre a célra létrehozott YouTube-csatornán és a közösségi oldalon fogjuk megjelentetni az először 8-10 perces, később 5-6 perces, zenés-képes üzeneteinket.

Meglepő volt az a nyitottság, ahogyan az emberek fogadták a kezdeményezést, rövid idő alatt a több száz követőből több ezres követőtábor alakult ki.

Egy 2022. őszén született  döntés nyomán, miután kiderült, hogy a Reggeli csendesség szerkesztésével járó munka már nem lehet része a Gyulafehérvári Főegyházmegye  családpasztorációs központja tevékenységeinek, azt áthelyeztük a Családpásztor Evangelizációs Szolgálat közösségi oldalára.

NÉHÁNY VISSZAJELZÉS, VÉLEMÉNY...

„Csodálatos lelki békét tud nyújtani a végighallgatott tanítás az Istenben bízó hívő ember számára, aki közel érzi magához az Urat, mégis napról napra szükségét érzi a megerősítő szavaknak. Ez a tanítás másként hat rám, a mindennapi élethelyzetekhez kapcsolódó problémák megoldásához nyújt segítséget. A civil élet, a családi élet, mindig újabb és újabb kihívásokat produkál - manapság gyakran nehezeket. Ehhez sok segítséget kapok a Reggeli csendesség - ből. Köszönöm!”
„Erősít, bátorít minden Szó-Ige, amely kettős irányú fényt gyújt a sötétségben, akárcsak maga a kereszt: embertársaink és az ég irányába. Istennek hála, a szerző(k)nek szívbeli köszönet!”
„Szép és igényes. Mind külsőleg, mind belsőleg. Isten szava már 2000 éve az, ez a videó sorozat pedig gyönyörű képi, és lenyűgöző akusztikai élményt ad pluszban. Áldás!”
„Megszámlálhatatlan prédikáció, ahítat, bibliaóra meghallgatása, olvasása után, nem emlekszem, hogy ilyet még hallottam, olvastam volna! Rendkívül átfogó, következetes logikájú, egyben lelket emelő, mert vigasztaló és bátorító igemagyarázat ez! Isten gazdag áldása van Önön, Önökön.”
„Fényerős igemagyarázat. Feloszlatja a bennünk lappangó homályt. Szép és szívet mozgató, melegítő, nevelő. Ajándék!”
„Örvendek, hogy rátaláltam a csatornára. Már rég keresek valami hasonlót, ami megnyugtat ebben a világban, a zaklató (ál)híradók helyett. Igényesen van összeállítva. Isten áldjon benneteket.”
„Már maga a hangnem is jótékonyan, melegítően hat a figyelmes hallgató strapált tudatára és fázós lelkére. A tartalma pedig egyszerű és világos, ébresztő, mely felráz az alvajárásból, talpra hív, állít és útirányt mutat! Életbuzdító, mentő eszme-szív-táplálék, (szeretet)szolgálat - örömmel hallgatom az üzenetet minden nap!
Több felületen is hallgatok tanításokat, de ezt kifejezetten szeretem, ahogy tolmácsolva van. Megnyugtató, ahogy a hölgy felolvas és harmonikus a szép zenével. És ami a lényeg, elgondolkodtató az értelmezés. Isten biztos, hogy gyönyörködik ebben a szolgálatban velünk együtt, akik töltekezünk. Köszönöm hálásan!
Előző
Következő

RÓLUNK ÍRTÁK...

2023.04.20

HÁROMÉVES A REGGELI CSENDESSÉG

Köszönjük mindazoknak, akik szeretik, követik és megosztják ezeket a videókat, és azoknak is, akik anyagiakkal is támogatják missziónkat. Mindezért egyedül Istené a dicsőség! Szeretettel és hálával, Kertész Marika és Tibor.

 

2023.02.01

MINDENNAPI TITOK: REGGELI CSENDESSÉG

Az utóbbi lassan egy évben próbálok minden nap egy kis időt csendben tölteni. Hajnalban, vagy ahogy sikerül, kiülök a teraszra (így télen csak a szobámba), kikotyogtatom a kávémat és miután mindent magam mellé készítettem: tejet, kekszet, narancslevet, nyomtatott Mai Igét, szentírást, rákattintok a Családpásztor Evangelizációs Szolgálat nevű oldalra a Facebookon. Elindítom a Reggeli Csendesség nevű rövid, pár perces kisvideót, mely mindig reflektál az aznapi evangéliumra. A narrátor saját gondolatait fűzi hozzá egy általa kiválasztott, szentírásból származó idézethez – a ma7.sk írása.

2021.04.20

EGYÉVES A REGGELI CSENDESSÉG

Ma egy éve került fel a világhálóra a Reggeli csendesség videósorozat első kiadása. A járványhelyzet okozta félelemérzet hívta életre, először annak ellensúlyozására készült, hogy a reggeli ébredés után ne félelmekkel, nyomasztó terheinkkel, hanem Isten vigasztaló szavával indulhassunk útra – rövid karácsonyi szünettel 355 napon át.

2020.06.25

Reggeli, igazi örömhír

Kertész Marika pszichológus és Kertész Tibor, a Gyulafehérvári Főegyházmegye családpasztorációs központja munkatársainak Reggeli csendesség című nyolcperces képes-zenés összeállítása április közepétől naponta reggel 6 órakor jelentkezik a világhálón, válaszul a világjárvány és a bezártság félelmeire. 

2020.04.21

ISTENRE HANGOLÓDNI MÁR KORA REGGEL

Felülkerekedni a járvány miatt kialakult reggeli szorongáson, és Istenre hangolódva kezdeni a napot – ez a célja a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye családpasztorációs központja által indított Reggeli csendesség nevű kezdeményezésnek. A képes, videós hanganyag online követhető minden reggel.

A LEGNÉPSZERŰBBEK

SZOLGÁLATUNK

MÉDIA

BLOG

HASZNOS LINKEK

KAPCSOLAT

Cím

Kézdivásárhely, 525400

Telefon:

Email:

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat