Hangolódjunk az ünnepre!

Az elmúlt években gyakran hallottam a panaszt feleségektől, férjektől egyaránt, hogy valósággal „elrepültek” az adventi hetek anélkül, hogy sikerült volna elcsendesedniük, Istennel találkozniuk. Ahhoz, hogy ez idén másképp legyen, érdemes már az adventre is készülni. Néhány éve ez gyakorlattá vált az életemben, és ennek köszönhetően Karácsonykor gazdagabban tudok megállni a betlehemi jászol mellett.

Hová engeded be Őt?

Adventre hangolódva elgondolkodhatunk azon, hogy vajon mennyire adunk teret az életünkben, a szívünkben Jézusnak? Esetleg nincsenek-e a szívünknek olyan részei, amelyeket talán már hosszú évekkel ezelőtt bezártunk előtte? Ahonnan száműztük Őt.

Mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy csak életünk egyes területeire engedjük be Jézust. Csak a nappaliba, esetleg a hálószobába. Oda, ahol talán még rend van. De Ő nem elégszik meg ezzel, sokkal többet akar. Mindent akar. Fel akar menni a padlásra, és be akar nézni a pincébe is. Oda, ahol a sok limlomot, a már évek óta összegyűlt kacatot tároljuk. Rendet szeretne rakni, meg akarja tisztogatni a sötétben porosodó, dohosodó dolgainkat. Ki akar emelni bénaságainkból, elesettségeinkből, rabságunkból. Vissza akarja adni istengyermeki méltóságunkat. Azonban sok esetben tehetetlenül nézi vergődésünket, mert szabad akaratból választott ellenállásunkkal, közömbösségünkkel valósággal gúzsba kötjük a kezét. A változáshoz és változtatáshoz szüksége van a mi döntésünkre, az igenünkre.

Amit legjobban szorongatsz, most pont azt kéri tőled

Mi az, amit minden áron meg akarsz tartani magadnak? Mi az, amit görcsösen szorongatsz, amit nem bírsz, nem akarsz elengedni? Jézus most éppen ezt kéri tőled. Hidd el, ha odaadod neki, nem leszel szegényebb, vagy kevesebb. Éppen ellenkezőleg, akkor leszel igazán gazdag!

Ne korlátozd hát Istent, ne kösd gúzsba a kezét! Nem azért nem kapsz többet, mert Ő nem tudna adni neked, hanem mert bezártad előtte a szíved. Őrizgeted a múltbeli kacatjaidat, gönceidet. Amíg ezekkel van tele az életed, nincs hely benned Isten ajándékai számára.

Ne akard egyedül megoldani életed problémáit, hisz képtelen vagy erre! Üresítsd ki a szíved teljesen és add át magad az Úrnak! Mondhatod ezt: „Jézus, itt vagyok! Mindenem, amim van, tőled kaptam, neked adom most vissza. Nem akarok semmit sem megtartani magamnak. Behívlak téged életem sötét zugaiba is. Te rakj rendet bennem! A tied akarok lenni teljesen. Rendelkezz velem!”

Kertész Marika

Borítókép: © Canva Pro

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

A Családpásztor Evangelizációs Szolgálatot jelenleg teljes egészében adományokból próbáljuk fenntartani. Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató