2024. FEBRUÁR 3. - CSÍKSOMLYÓ, JAKAB ANTAL HÁZ

ÁLLANDÓ MEGÚJULÁSBAN

Állandó megújulásban

„Senki sem tölti az új bort régi tömlőbe, vagy ha mégis, a bor szétveti a tömlőt, és a bor is, a tömlő is tönkremegy. Az új bor új tömlőbe való.” (Mk 2,22) – erre int Jézus, amikor a gyökeres megújulásra figyelmeztet.

Az új év elején mindig ott van a vágy bennünk: ha csak egy keveset is, de valamit újítsunk az életünkön. Aztán a kezdeti pezsgés, forrás, erjedés egy idő után abbamarad. Marad a régi tömlő, nem kell az új – nincs ami szétfeszítse.  

Ha azonban a Szentlélek tüze forralja, erjeszti meg az életünket, a kapcsolatainkat, a házasságainkat, nem fogunk férni a bőrünkbe – változásért, új tömlőért kiáltunk.

Valljuk be, nagy szükségünk van házasságainkban erre az állandó megújulásra, ami elképzelhetetlen Isten kegyelme, a Szentlélek átformáló, újjáteremtő ereje nélkül. Olyan az Isten számunkra, mint a forrás, amelyből mindig feltör valami friss, üdítő, amelyből szüntelenül meríthetünk.

       Az Ő irántunk megnyilvánuló ajándékozó szeretete mindig megújul, újra és újra elkápráztat. Ha ezt beengedjük a szívünkbe, általa a házasságaink is újjászülethetnek, a talán már–már kihülő szerelmünk, egymás iránti szeretetünk is újjáéledhet.

A Házasság hetét előkészítő lelkinapunkat második alkalommal szervezzük meg, hogy a résztvevő házaspároknak legyen lehetősége Isten jelenlétében megállni és ránézni a házasságukra, ezáltal lehetőséget adva az Úrnak arra, hogy mint jó agyagosmester kézbe vegye és formálja az életüket. Jó alkalom ez arra, hogy maguk mögött hagyva a hétköznapok kihívásait csak Istenre és egymásra figyeljenek, megünnepelve a házasságukat.

Az Isten jelenlétében megszülető felismerések, az ezzel kapcsolatos páros és kiscsoportos beszélgetések, a szentségimádás, a szentmise és a szentgyónás – ezek mind lehetőséget teremtenek az újjászületéshez, az újrakezdéshez, az Isten szerinti egységetek megszilárdulásához.

A lelkinap február 3-án, szombat reggel 9:30-kor kezdődik és délután 17:00-kor szentmisével ér véget. Szükség esetén információ a 0743152008-as telefonszámon kapható.

Előadó

SZENT JÓZSEF PLÉBÁNIA, SEPSISZENTGYÖRGY

Program

Idő

Cím

Előadó, tanúságtevő

Ft. Ilyés Zsolt

Szent József Plébánia, Sepsiszentgyörgy

Sepsiszéki Nagy Balázs és Erika

Csinód

Balázs Róbert és Hajnal

Gyergyóremete

Tuzson Erika

Kézdivásárhely

Kertész Tibor és Marika

Családpásztor Evangelizációs Szolgálat

Ft. Bartos Károly

Gyergyócsomafalva

Áraink

RÉSZVÉTELI DÍJ

150 LEJ PÁRONKÉNT

Ez az összeg nem tartalmazza az étkezés költségeit! A Jakab Antal Ház étkezdéjében lehet kétfogásos ebédet igényelni, ára 32 lej / személy. 
A regisztráció és a részvételi díj befizetésének határideje január 28-a, vasárnap! 
Bejelentkezéseteket csak a díj befizetése után tekintjük véglegesnek!

Számlaadatataink:
RO94BTRLRONCRT0CK3345201
Bankszámlatulajdonos:
KERTÉSZ M. ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ (CUI:47508731)
A megjegyzésbe ezt írjátok: „FEBRUAR 3 + CSALADNEVETEK”

ITT REGISZTRÁLHATTOK...

… vagy bejelenthettek más házaspárokat is.

Gyakran Feltett Kérdések

2024. február 3-án, szombaton Csíksomlyón, a Jakab Antal Házban.

Elsősorban házaspárokat. Igen, kettesben. A lelkinapon nem tudunk gyerekfelügyeletet biztosítani, természetesen a kisbabás házaspárok az apróságokkal együtt jöhetnek.

A helyszín a környék egyik legismertebb rendezvényhelyszíne a csíksomlyói kegytemplom közelében. Szükség esetén konkrét tájékoztatást adunk a regisztrált házaspároknak.

A Családpásztor Evangelizációs Szolgálat által szervezett rendezvényen való részvétel díja 150 lej / pár. Ez az összeg nem tartalmazza az étkezés költségeit. Ebédet a helyszínen lehet igényelni és fizetni.

Regisztrálni január 25-ig lehet. A regisztrációt csak a díj befizetése után tekintjük véglegesnek!

Ha szeretnétek regisztrálni a lelkinapra, először a regisztrációs űrlapot kell kitöltenetek. Regisztráció közben, kérünk, ellenőrizzetek le minden magadott adatot, különösen az e-mail címet, mert csak így tudtok a legkönnyebben kapcsolatban maradni a szervezőkkel. Kérjük, hogy a fizetési határidőt tartsátok be!

A többi résztvevő adatait nem adhatjuk meg az érdeklődőnek. Ajánljuk, hogy kövessétek a Facebook-eseményt, ahol általában a résztvevők bejelölik magukat.

SZOLGÁLATUNK

MÉDIA

BLOG

HASZNOS LINKEK

KAPCSOLAT

Cím

Kézdivásárhely, 525400

Telefon:

Email:

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat