2023. NOVEMBER 11. - SEPSISZENTGYÖRGY, KRISZTUS KIRÁLY PLÉBÁNIA

KÖLCSÖNÖS SZERETETTEL EGYMÁS IRÁNT

Kölcsönösség a szeretetben

„Kölcsönös szeretettel legyetek egymás iránt szüntelenül!” 1Pt 4,8

A Szentírásban számos helyen találunk buzdítást a gyöngéd, odaadó, figyelmes szeretetre. A házasság szentségének kegyelme is mindenekelőtt erre irányul: tökéletesíteni  a házastársi szeretetet. Ez azonban nem megy magától, dolgozni, tenni kell érte.

„Csak úgy növelhetjük, ha a szeretet még több tettével, a gyöngéd érzelem gyakoribb, intenzívebb, nagylelkűbb, gyengédebb, vidámabb tetteivel válaszolunk az isteni kegyelemre.” (Ferenc pápa - Amoris Laetitia 134)

Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy a mindennapok kihívásai közepette mennyi időt, figyelmet szentelünk a kapcsolatunk ápolására, egyáltalán figyelünk-e a társunk érzelmi, fizikai szükségleteinek betöltésére.

Amit az ember vet, azt is aratja.(Gal 6,7)írja Szent Pál. Ez egy olyan isteni igazság, aminek megvalósulását fellelhetjük a kapcsolatunkban. Ha kedvességet és szeretetet vetünk, azt is aratunk. Ha viszont haragot és viszályt, ne csodálkozzunk azon, hogy ennek veszekedés, az egységünk megtörése  lesz majd az aratása.

 

Mire számíthattok?

A lelkinap jó lehetőség arra, hogy ránézzetek a házastársi kapcsolatotokra, hogy Isten igazságának tükrében felülvizsgáljátok, vajon ti a gondolataitokkal, szavaitokkal, tetteitekkel, kialakult szokásaitokkal, az egymás fele megnyilvánuló magatartásotokkal Isten szerinti magokat vettek-e el a házastársatok szívébe. 

Az Isten jelenlétében megszülető felismerések, az ezzel kapcsolatos páros és kiscsoportos beszélgetések, a szentségimádás, a szentmise és a szentgyónás – ezek mind lehetőséget teremtenek az újjászületéshez, az újrakezdéshez, az Isten szerinti egységetek megszilárdulásához.

Előadók, tanúságtevők

Kézdivásárhely

Program

Idő

Cím

Előadó, tanúságtevő

Kertész Tibor és Marika

Családpásztor Evangelizációs Szolgálat

Tölgyesi István és Rika

Sepsiszentgyörgy

Csúcs Péter és Nóra

Csíkszereda

Kertész Tibor és Marika

Családpásztor Evangelizációs Szolgálat

Áraink

RÉSZVÉTELI DÍJ

150 LEJ / PÁR

Ez az összeg nem tartalmazza az étkezés költségeit!

Számlaadatataink:
RO94BTRLRONCRT0CK3345201
Bankszámlatulajdonos:
KERTÉSZ M. ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ (CUI:47508731)
A megjegyzésbe ezt írjátok: „November 11. + a családnevetek”
Bejelentkezéseteket csak a díj befizetése után tekintjük véglegesnek!

A regisztráció és a részvételi díj befizetésének határideje november 7-e!

ITT REGISZTRÁLHATTOK...

… vagy bejelenthettek más házaspárokat is.

Helyszín

Gyakran Feltett Kérdések

2023. november 11-én, szombaton Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus Király Plébánián.

Elsősorban házaspárokat. Igen, kettesben. A lelkinapon nem tudunk gyerekfelügyeletet biztosítani, természetesen a kisbabás házaspárok az apróságokkal együtt jöhetnek.

A sepsiszentgyörgyi városközpont fele tartva, a 1918 December 1 utca és a Grigore Balan sugárút kereszteződésénél balra fordulva kell előre haladni a Krisztus Király templomig (megjelölve a fenti térképen) 

A Családpásztor Evangelizációs Szolgálat által szervezett rendezvényen való részvétel díja 150 lej / pár. Ez az összeg nem tartalmazza az étkezés költségeit. Ebédet a helyszínen lehet igényelni és fizetni.

Regisztrálni november 3-ig lehet. A regisztrációt csak a díj befizetése után tekintjük véglegesnek!

Ha szeretnétek regisztrálni a lelkinapra, először a regisztrációs űrlapot kell kitöltenetek. Regisztráció közben, kérünk, ellenőrizzetek le minden magadott adatot, különösen az e-mail címet, mert csak így tudtok a legkönnyebben kapcsolatban maradni a szervezőkkel. Kérjük, hogy a fizetési határidőt tartsátok be!

A többi résztvevő adatait nem adhatjuk meg az érdeklődőnek. Ajánljuk, hogy kövessétek a Facebook-eseményt, ahol általában a résztvevők bejelölik magukat.

SZOLGÁLATUNK

MÉDIA

BLOG

HASZNOS LINKEK

KAPCSOLAT

Cím

Kézdivásárhely, 525400

Telefon:

Email:

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat