KISKAMASZ PROGRAMOK

MFM-Projekt® és Titkos Küldetés®

Már több éve, hogy megismerkedtünk a MFM-Projekt® és Titkos Küldetés® kiskamasz felvilágosító programokkal. A két foglalkozás párhuzamosan, de külön-külön is megtartható, ajánljuk iskolai osztályoknak, plébániáknak, hittanos közösségeknek, de nyári családos táborok gyermekközösségeinek is.

FOGLALKOZÁS 10-12 ÉVES LÁNYOKNAK

MFM-Projekt®

Az MFM-Projekt® keretében megvalósuló „Ciklus-show – Testem titkos jelzéseinek nyomában” foglalkozásokon a lányok érthető nyelven, de nem a hagyományos módon kapnak tájékoztatást a női ciklus történéseiről. Információkkal és tapasztalatokkal gazdagodnak a havivérzéssel és testük változásaival kapcsolatosan.

„Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok!” – ezzel az alapgondolattal indult útjára 1999-ben az MFM-Projekt (My Fertility Matters = A termékenységem fontos!) Bajorországban, egy AIDS-alapítvánnyal karöltve. A program megalkotója és elindítója Dr. med. Elisabeth Raith Paula müncheni doktornő. A magyarországi licenctulajdonos és a védjegyoltalom tulajdonosa: Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK Egyesület), mint Magyarországi MFM-Projekt Központ. Az MFM-Projekt minden elemének az a célja, hogy a résztvevőkben saját testük működésének különlegességét és csodálatos voltát erősítse meg.

A Ciklus-show® foglalkozást iskolai tanítási idő alatt, vagy délutáni foglalkozásként is meg lehet tartani tanintézményekben, illetve plébániákon, közösségi házakban. A csoportlétszám minimum 10-12, maximum 15-16 lány.

A Ciklus-show® egy teljes délelőttöt igénybe vevő foglalkozás, amely ha 9 órakor kezdődik, akkor 14 óráig tart. Előtte a terem előkészítése  egy órát vesz igénybe, amennyiben szülői tájékoztató is követi a foglalkozást, akkor plusz egy óra.

A Ciklus-show® foglalkozások költségtérítésesek. A részvételi díj központilag megállapított: Romániában 70 lej/fő/foglalkozás, Magyarországon 5 500 Ft/fő/foglalkozás. Ehhez hozzájöhet még a ​helyszínért fizetendő terembérleti díj, illetve az utazási költség. A részleteket a foglalkozásvezetővel lehet megbeszélni (Kertész Marika – 0743 152 008).

Nagy, tiszta terem (felmosva), asztalok és székek a terem szélére rendezve (szabad terület minimum 6x6m)

A résztvevőknek hozni kell: kényelmes ruhát, meleg zoknit, tízórait, kispárnát, takarót (a lányok szőnyeg mellett a földön ezeken fognak ülni)

FOGLALKOZÁS 10-13 ÉVES FIÚKNAK

Titkos Küldetés®

A kiskamasz fiúk a Titkos Küldöttek szerepében megismerkedhetnek a férfivá érés testi-lelki folyamataival, bepillantást nyerhetnek a férfi-női termékenység és a fogantatás csodájába. Félnapnyi vidám hangulat és játék, őszinte kérdésekre őszinte válaszok, komoly beszélgetések képzett foglalkozásvezetőkkel.

A serdülőkorú fiúknak kidolgozott felkészülési programban a fiúk az Életünk a család! Nonprofit Közhasznú Kft. által sztenderdizált, és védjegyoltalom alá helyezett interaktív foglalkozása során kapnak betekintést saját testük működésének, az emberi élet keletkezésének, a serdülőkor testi, lelki változásainak kérdéseibe. A foglalkozás jelmondata: „Férfias felelősséggel az életért!”

A Titkos Küldetés® foglalkozást iskolai tanítási idő alatt, vagy délutáni foglalkozásként is meg lehet tartani tanintézményekben, illetve plébániákon, közösségi házakban. A csoportlétszám minimum 10-12, maximum 16-17 fiú.

A Titkos Küldetés® egy teljes délelőttöt igénybe vevő foglalkozás, amely ha 9 órakor kezdődik, akkor 14 óráig tart. Előtte a terem előkészítése  30 percet vesz igénybe, amennyiben szülői tájékoztató is követi a foglalkozást, akkor plusz egy óra.

A Titkos Küldetés® foglalkozások költségtérítésesek. A részvételi díj központilag megállapított: Romániában 70 lej/fő/foglalkozás, Magyarországon 5 500 Ft/fő/foglalkozás. Ehhez hozzájöhet még a ​helyszínért fizetendő terembérleti díj, illetve az utazási költség. A részleteket a foglalkozásvezetővel lehet megbeszélni (Kertész Tibor – 0748 663 201).

Osztályterem vagy  más nagyobb terem. A résztvevők számával megegyező számú szék körben rakva, középen egy nagyobb asztal, vagy négy kisebb iskolapad összetolva.

A résztvevőknek hozni kell: tízórait, ivóvizet

SZOLGÁLATUNK

MÉDIA

BLOG

HASZNOS LINKEK

KAPCSOLAT

Cím

Kézdivásárhely, 525400

Telefon:

Email:

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat