LELKIGONDOZÁS

„Megtanítottam hallgatni a lelkem, így békét szereztem neki.” (Zsolt 131,2)

Rólam

Kertész Marika

pszichológus, mentálhigiénés szakember, lelkigondozó

Huszonhárom éve feleség vagyok, húsz éve édesanya, ez idő alatt négy gyermekünk született.

A tanítóképző és az érettségi után 2003-ban szereztem diplomát a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem – Pszichológia és Neveléstudományok Karán.

2007 és 2009 között részt vettem a Károli Gáspár Református Egyetem mentálhigiéné szakirányú továbbképzésén, 2010 és 2012 között a gyulafehérvári főegyházmegye által szervezett lelkipásztori munkatárs-képzőn.

2011 és 2022 között a gyulafehérvári főegyházmegye Családpasztorációs Központjának munkatársa voltam programszervezőként és a Boldogabb családokért”® Családi Életre Nevelés (CSÉN) iskolai program koordinátoraként.

A 2022/2023-as tanévben elvégeztem az ELEOS-Education Lelkigondozói Alapképzését.

Mi a lelkigondozás?

Életkérdésekről folytatott beszélgetés, amelyek többnyire valamilyen válsághelyzetben kerülnek előtérbe: családi, kapcsolati, munkahelyi probléma kapcsán, betegségben, gyászban stb. Ilyenkor különböző kérdések fogalmazódnak meg bennünk, amelyekre egyedül egyáltalán nem vagy csak nehezen találjuk a választ. Többek között annak kapcsán is, hogy hogyan tovább.

A lelkigondozó szakmai eszközeivel segíti a lelkigondozottat, hogy az meg tudja fogalmazni, hogy mi is a problémája, hogyan érez az adott helyzetben, illetve abban is, hogy a saját erőforrásait felhasználva  megtalálja a tovább vezető utat vagy a megoldást.

Kiknek ajánljuk?

Mindazoknak, akik egyedül érzik magukat a problémáikkal, akik elbizonytalanodtak, félnek, akik elakadtak az Istennel való kapcsolatukban, akik megoldást keresnek valamilyen kapcsolati problémára, munkahelyi nehézségre vagy valamilyen veszteség miatt.

Mi az amire számíthatsz?

Meghallgatlak, kísérlek az úton, segítek a problémád és az azzal kapcsolatos érzelmek, illetve a megoldáshoz szükséges erőforrások beazonosításában, a továbblépéshez szükséges útkeresésben. Ha szeretnéd, imádkozok érted, vagy akár együtt is imádkozhatunk.

Mire nem számíthatsz?

Hogy én fogom megoldani helyetted a problémád. A változáshoz Isten kegyelme mellett a te döntéseidre, erőfeszítéseidre is nagy szükség lesz.

Mikor? Hogyan? Milyen keretben?

– A közösen egyeztetett időpontban, online felületen vagy személyesen.
– Többalkalmas beszélgetéssorozat keretében közös megállapodás szerint. Egyórás alkalmak előre egyeztetett időpontban, hetenkénti vagy kéthetenkénti gyakorisággal.
– Egy alkalom ára 60 lej. Ha nincs lehetőséged ezt a díjat kifizetni, kérlek ezt előre jelezd és megbeszéljük.

Miben tudok segíteni?

Önismereti kérdések.
Életvezetési kérdések.
Elakadás az Istennel való kapcsolatban.
Kapcsolati problémák.
Kommunikációs gondok, konfliktushelyzetek.
Munkahelyi nehézségek.
Gyász, veszteségfeldolgozás.
Betegséggel való megküzdés.

„Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, és akik terhet hordoztok, és én megkönnyítlek titeket.”

Jelentkezés lelkigondozásra!

SZOLGÁLATUNK

MÉDIA

BLOG

HASZNOS LINKEK

KAPCSOLAT

Cím

Kézdivásárhely, 525400

Telefon:

Email:

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat