Tégy eggyé, Urunk!

„Tégy eggyé, Urunk!” – ezzel a mottóval hívtuk meg 2023. szeptember 16-án lelkinapra azokat a házaspárokat, akiknek vágy volt a szívükben arra, hogy a kapcsolatukon dolgozva, Isten erejére támaszkodva megerősítsék házastársi egységüket. Meghívásunkra 52 házaspár mondott igent.

Előadásában Ft. Ilyés Zsolt, a sepsiszentgyörgyi Szent József egyházközség plébánosa arra bátorította a résztvevő házaspárokat, hogy ne féljenek a különbözőségektől, ne akarják azokat mindenáron megszüntetni, hiszen ez nem átok, inkább nagy ajándék. Isten gazdagságának, sokszínűségének jele.

– Nem az a cél, hogy végül egyformák legyetek, hanem hogy megtaláljátok a különbözőségben az egységet. Meg kell tanulni kilépni a saját zárt világotokból azért, hogy belépjetek a társatok világába. De ez Isten nélkül nem működik – hangsúlyozta az előadó.

Több mint ötven házaspár kereste az egység útját
Legyen fény és jel a házasságunk a világ számára!
A vőlegény kalapja és a mennyasszony virágkoszorúja a kereszt lábánál
Házaspárokkal, házasságokért

A gyergyószentmiklósi Erdős-házaspár, Annamária és Nándor, illetve a csíkszeredai Péterfi-házaspár, Nóra és Attila tanúságtétele által betekintést nyerhettünk családi életük, házastársi kapcsolatuk rejtelmeibe. Ráláthattunk arra, hogy mi pontosabban ki az egységük táplálója, illetve arra is, hogy miként sikerül egységre jutniuk az életük különböző területein.

Erdős Nándor és Annamária tanúságtétele
Péterfi Attila és Nóra tanúságtétele

A nap során lehetőségük adódott a pároknak a meghitt, őszinte beszélgetésre, egymás meghallgatására is, emellett a kiscsoportokban más párok élettapasztalataival is gazdagodhattak.

Páros beszélgetésben
Az egység tanulható

Ebéd után a Tuzson Erika-Tünde által vezetett „táncterápia” jó lehetőség volt az egymásra figyelésre, egymásra hangolódásra. 

A lelkinap szentségimádással és a Ft. Kovács Péter kézdivásárhelyi plébános által celebrált szentmisével zárult.

Kertész Marika

A résztvevő házaspárok visszajelzéseiből:

Tetszett ez az írás? Ha igen, add tovább egy megosztással!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató