Vessünk jó magokat gyermekeink életébe!

2023. május 6-án 38 résztvevővel anyák napjára hangoló lelkinapot tartottunk Székelyudvarhelyen, melynek a Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház adott otthont. A lelki esemény célja elsősorban az volt, hogy még inkább tudatosítsuk az édesanyákban, hogy gyermekeik Isten ajándékai.

– Nem mi vagyunk a tulajdonosok, hanem a mennyei Atya, nekünk pedig, édesanyaként az a legfőbb feladatuk, hogy felkészítsük őket arra, hogy felismerjék és betöltsék az Istentől kapott elhívásukat. Felelősséggel tartozunk azért, hogy milyen magokat vetünk az életükbe. Ahogyan ennek kapcsán Szent Pál apostol is figyelmeztet: „Isten nem hagy magából gúnyt űzni. Amit az ember vet, azt is aratja.” (Gal 6,7)hangsúlyozta tanításában a lelkinap előadója, Kertész Marika.

Ismerkedés játékosan
Az édesanyák szívesen megosztják élményeiket
Anya-lánya előzetes
Hallgatlak... Megértelek...

A tanítás után három édesanya, Bálint Emőke Székelyszentkirályról, Kovács Melinda Székelyudvarhelyről illetve Pongrácz Tímea Gyergyószentmiklósról osztották meg tapasztalataikat, örömeiket és küzdelmeiket az édesanyai hivatásuk kapcsán. Az ő tanúságtételeikből meríthettek erőt, bátorítást és jó ötleteket a gyerekneveléshez a jelenlevő édesanyák.

Bálint Emőke tanúságtétele
Kovács Melinda tanúságtétele
Pongrácz Tímea tanúságtétele
Együtt, egymást hallgatva könnyebb

A továbbiakban az édesanyáknak lehetőségük volt az elcsendesedésre, majd ebéd után a Péter M. Imelda mallersdorfi ferences nővér által vezetett liturgikus tánc által léphettek kapcsolatba Istennel és önmagukkal. 

Az ezt követő kiscsoportos beszélgetések jó lehetőséget biztosítottak a felismert igazságok, illetve a megéléseik megosztására.

A lelkinap szentségimádással, illetve a Ft. Ambrus István székelyudvarhely-szombatfalvi plébános által celebrált szentmisével zárult.

Kertész Tibor

A résztvevő édesanyák visszajelzéseiből:

Tetszett ez az írás? Ha igen, add tovább egy megosztással!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató