Állandó megújulás a házasságainkban

2024. február 3-án második alkalommal szerveztük meg a házasság hetére hangoló lelkinapunkat a csíksomlyói Jakab Antal Házban, melyre ez alkalommal 63 házaspár érkezett.

A rendezvény főelőadója Ft. Ilyés Zsolt, a sepsiszentgyörgyi Szent József templom plébánosa volt. Előadásában többek között arra bátorította a jelenlevőket, hogy ne meneküljenek ki a konfliktusokból, merjenek elindulni egymás fele, merjék vállalni az „életük kockára tételét” azért, hogy életük legyen és az  bőségben legyen.

„Nagypéntek nélkül soha nem lesz húsvét, szenvedés nélkül nincs mennyország. Ha nem vállaljuk fel a nagypénteket, nem akarjuk végig szenvedni, úgy is belehalunk, csak nem lesz feltámadás. Ha megfogjuk az Isten kezét, és kérjük, hogy vezessen át a nehézségen, akkor lesz feltámadás. És utána szebb és több lesz, mint ami előtte volt.” – emelte ki az előadó.

A továbbiakban a résztvevők két házaspár tanúságtételét hallgathatták meg. Sepsiszéki Nagy Balázs és Erika Csinódról arról meséltek, hogy Balázs balesete (villámcsapás érte) hogyan változtatta meg az Istennel és egymással való kapcsolatukat, milyen jó gyümölcsei, áldásai lettek ennek nemcsak az ő életükre, hanem mások életére vonatkozólag is. Elmondásaikból kiderült, hogy kapcsolatuk megújulásában hangsúlyos szerepet tölt be a páros ima és a közös munkavégzés.

A gyergyóremetei hatgyerekes házaspár, Balázs Hajnal és Róbert többek között arról meséltek, hogy miként újult meg a kapcsolatuk, miután a férj alkoholfüggőségéből való szabadulás utáni vágytól által indíttatva befogadták Krisztust az életükbe. Azóta megtanultak újfajta módon, énközléssel kommunikálni. Valahányszor úgy érzik, hogy valami miatt eltávolodtak egymástól, időt szánnak a beszélgetésre és a közös imára.

Ebéd után a házaspárok a kézdivásárhelyi Tuzson Erika által vezetett „táncterápia” által megtapasztalhatták az együtt mozgás megújító erejét, majd ezt követően kiscsoportokban erősíthették egymást a személyes megosztásaik által.

A lelkinap szentségimádással folytatódott, majd a Ft. Bartos Károly, gyergyócsomafalvi plébános által celebrált szentmisével zárult.

Kertész Marika

A résztvevő házaspárok visszajelzéseiből:

Tetszett ez az írás? Ha igen, add tovább egy megosztással!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató