Szexuális nevelés keresztény értékrend szerint

Szeptember 28-a és november 29-e között tartottuk meg a „Gyermekeink szexuális nevelése – keresztény szemmel” címet viselő ötalkalmas kurzust. Az online térben szerveződő rendezvényre nemcsak Erdélyből, hanem a Felvidékről is csatlakoztak házaspárok.

A résztvevő házaspárok visszajelzéseiből:

„Mivel pici babánk van, mi alapoztunk. Örülünk, hogy időben elkezdtük. Köszönjük az őszinte megosztásokat.” (S.G. és Cs.)

„Nagyon hasznos, praktikus volt a tanfolyam. Megajándékozva érzem magam. Óriási házi feladatot kaptam, fel van dobva a labda.
Kicsit csalódottsággal tölt el, hogy túl későn adatott meg ez a lehetőség, úgy érzem sok mindent kihagytam, de minden szakember azzal vigasztal, hogy nincs túl késő semmihez, bármikor lehet pótolni, korrigálni a nevelésben, csak a hatékonyság rovására. 
Nagy lelkesedéssel, s általatok nyert magabiztossággal állok elébe a szexuális nevelésnek! Nehezen találom meg a pillanatot, hogy előrukkoljak a témával, s ne legyen kudarcélményem, ne pattintsanak le a gyermekeim.  Magamon kell dolgoznom elsősorban.
Lehengerlő az őszinteségetek, a praktikusságotok, a természetességetek! Ez nagyon hitelessé teszi az egészet.” (V.E.)

„Indító, ébresztő jellegű volt számunkra ez a kurzus. Az fogalmazódott meg bennünk, hogy folyamatosan fejlődnünk kell, képeznünk kell magunkat ebben a témában, ez keresztény felelősségünk. Többet beszélgettünk ebben az időszakban, erősítette a kapcsolatunkat is.” (S.I. és I.)

„Jó volt táplálkozni a személyes hangvételű megosztásokból, a konkrét példákból. Nekem ezek segítettek a legtöbbet.” (F.I.)

„Megértettem, hogy nem szabad tabutémaként kezelni a szexualitást.  Felismertem, hogy elsősorban nekem kell fejlődnöm, növekednem ebben, azért hogy tovább tudjam adni a gyermekeimnek. Ki kell lépnem a passzivitásból, a komfortzónából, a hallgatásból.” (T.K.)

Férj: Eddig félve nyúltunk a témához, de bele kell vágnunk. Nagy út áll előttünk. 
Feleség: 90 százalékban magamról tanultam. Hihetetlen sok gyógyulnivalóm van ezen a téren. Arra jöttem rá, hogy tudásom, információim vannak ezekről a dolgokról, a gátlásaim pedig a sebeimből vannak. A pornófüggőségből szabadult testvérünk tanúságtétele arra erősített rá, hogy óriási a felelősségünk, hiszen ha nem foglalkozunk a témával, akár a függőségbe is belesodorhatjuk a gyermekeinket. Segített abban, hogy ne viszonyuljunk langyosan a témához.” (T.Cs. és I.A.)

Tetszett ez az írás? Ha igen, add tovább egy megosztással!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató