Új év – új ember?

Újítás 001 B

Az új év küszöbén bizonyára pozitív és negatív érzések tömkelege kavarog mindnyájunkban. A legtöbbünkben ilyenkor ott él a remény, hátha a tavalyinál többet, jobbat hoz majd az új esztendő. Talán végre igazibb, Isten szíve szerinti feleségekké, férjekké, szülőkké válhatunk. De vajon mi hozhatja el ezt az annyira vágyott többet, a minőségi jobbat?

Ilyenkor hosszú távú célokat tűzünk ki maguk elé, vagy akár fogadalmakat is teszünk. Aztán néhány hét elteltével csalódottan szembesülünk azzal, hogy ezek önmagukban mégsem teljesítik a hozzájuk fűzött reményeket: ahhoz, hogy valóban szeretőbb feleséggé, férjé, szülővé váljunk, ennél sokkal több kell.

Megújult életű emberek csak Isten által lehetünk. Megújult szívet is csak Ő tud adni nekünk. A Szentlélek bennünk kifejtett munkája által leszünk türelmesebbek, kedvesebbek, megértőbbek a házastársunkkal, a gyermekeinkkel. Önerőből, pusztán csak azért, mert elhatároztuk vagy megfogadtuk ezt – nem fog sikerülni.

Őszinte bűnbánat nélkül nincs új élet. Ezért ha valóban új emberként akartok élni egymás mellett a családban, ezt nem lehet megspórolni. Enélkül csak állandó egymásnak feszülés, hiábavaló erőlködés, szüntelen kudarc jellemezné a mindennapjaitokat.

Az új esztendő jó lehetőség az újrakezdésre, a megbocsátásra, a kiengesztelődésre – Istennel és egymással. Természetesen továbbra is dédelgethetitek, szorongathatjátok az egymástól kapott régi sérelmeket, de ezáltal nemcsak a saját lelketeket fertőzitek, hanem az Istennel és az egymással való kapcsolatotok is sérülni fog.

“Közeledjetek Istenhez, s majd Ő is közeledik hozzátok. Mossátok tisztára kezeteket, bűnösök, és tisztítsátok meg szíveteket, megosztott lelkűek.” (Jak 4,8) – ez az igei felhívás bátorítson abban, hogy nap, minden nap készek legyetek alávetni magatokat a Szentlélek újjá alkotó és megújító fürdőjének, hogy általa megtisztulhassatok. Csak így tudtok igazán ajándékok és áldás lenni egymás, illetve a világ számára.

Kertész Marika

Fotók: © Canva Pro

Tetszett ez az írás? Ha igen, add tovább egy megosztással!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Amiről még olvashatsz...

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

A Családpásztor Evangelizációs Szolgálatot jelenleg teljes egészében adományokból próbáljuk fenntartani. Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató