Isten akaratában élni családként

A Szent Család számára mindennél fontosabb volt az Atya dolgaiban való járás. Ez volt életük vezérvonala. Nem a megfelelési és teljesítménykényszer vagy a közvélemény irányította életüket, hanem a meghallott isteni szó. Tőlünk is ezt kéri Isten: az Ő családjaiként simuljunk bele tervébe, akaratába.

„Az Ő parancsa az, hogy higgyünk Fiának, Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást, amint megparancsolta nekünk. Aki megtartja parancsait, az Őbenne marad, Ő pedig bennünk.” (1Jn 3,23-24)

Isten legfőbb vágya velünk, keresztény katolikus családokkal, hogy az övéi legyünk. Hogy Őbenne maradjunk, Ő pedig bennünk. Van egy gyönyörű álma minden egyes családdal, és mindennél jobban szeretné, ha ez megvalósulna.

Azt kéri tőlünk, hogy higgyünk Fiának, Jézus Krisztusnak nevében és az Ő parancsai szerint éljük a mindennapjainkat.

Gerrit van Honthorst (1592-1656) - A pásztorok hódolata
Szent Család-mozaik a westminsteri katedrálisból

„Mert az az Isten iránti szeretet, hogy megtartjuk parancsait.” (1Jn 5,3)

Mit jelent a ti családotok számára az engedelmesség? Mennyire tudjátok alárendelni magatokat, mindennapjaitokat az isteni akaratnak, az isteni parancsoknak, igazságoknak? Kit vagy mit követtek a hétköznapokban? Ki vagy mi diktál nektek: Isten igazsága vagy netán a közvélemény?

Egy sor kérdés, amit ha megválaszoltok, kaphattok egy képet annak kapcsán, hogy mennyire tudtok Isten családjaként, a Szent Család lelkületében élni a hétköznapokban.

A Szent Család tagjai számára mindennél fontosabb volt az, hogy engedelmeskedjenek a meghallott isteni parancsnak, hogy megmaradjanak Isten akaratában. Imádságos lelkülettel, egyszerűségben élték a mindennapjaikat. Nem nagyravágyó törekvéseik vezérelték őket, nem a megfelelési- vagy a teljesítménykényszer – amelyek viszont oly sokszor meghatározzák a mi döntéseinket. Életük legfontosabb kérdése ez volt: Hogyan járhatunk az Atya dolgaiban?

Mi mire neveljük a gyermekeinket? Mennyit foglalkozunk az ő halhatatlan lelkükkel? Mennyire oltjuk beléjük a vágyat, a szomjúságot „az Isten dolgaiban való lét” után?

Szent Család vasárnapja éppen erre hív meg mindannyiunkat: tanuljunk meg még inkább az Atya dolgaiban járni, és tápláljuk gyermekeink szívében is az Isten szeretete és igazsága utáni vágyakozást.

Kertész Marika

Fotók: © Canva Pro

Tetszett ez az írás? Ha igen, add tovább egy megosztással!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

A Családpásztor Evangelizációs Szolgálatot jelenleg teljes egészében adományokból próbáljuk fenntartani. Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató