Jézussal együtt a szenvedésben

Jézussal együtt a szenvedésben – ezzel a mottóval szerveztük meg 2024. március 23-án a házaspárok nagyböjti lelkinapját a csíksomlyói Jakab Antal Házban 32 házaspár részvételével.

Többek között arra bátorítottuk a jelenlevőket, hogy a szenvedések, a próbák idején ahelyett, hogy magukba zárkóznának, inkább menjenek együtt az Úr jelenlétébe, dicsőítsék Őt nagyságáért, öntsék ki előtte a szívüket, és tőle kérjenek erőt, vezetést a továbblépéshez.

A Kristály és a Kelemen házaspárok tanúságtételei által betekintést nyerhettünk azokba a megpróbáltatásokba, amelyeken közös életük során átmentek. Megosztásuk által láthatóvá vált, hogy a nehéz pillanatokban Isten miként munkálkodott az érdekükben.

A nap során a résztvevő párok két alkalommal is időt tölthettek együtt, megoszthatták egymással gondolataikat, illetve együtt olvashatták Isten bátorítását a Szentírás szavain keresztül.

A szentségimádás és a Ft. László Rezső csíkcsicsói plébános által celebrált záró szentmise jó lehetőség volt arra, hogy a házaspárok gondjaikat, nehézségeiket Isten kezébe tegyék, és tőle kérjék a megoldást azokra.

Kertész Marika

A résztvevő házaspárok visszajelzéseiből:

Tetszett ez az írás? Ha igen, add tovább egy megosztással!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató