Kölcsönösség a szeretetben

2023. november 11-én a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánia adott otthont a házaspárok számára szervezett lelkinapunknak. A kapcsolaterősítő rendezvényre húsz, többnyire a helyi plébániaközösségekhez tartozó házaspár jött el.

A nap történései a Kölcsönösség a szeretetben mottó köré szerveződtek. Arra a kérdésre kerestük a választ, mit tehetünk annak érdekében, hogy az egymás fele kinyilvánított szeretetünk egyre hasonlóbb legyen Krisztus irántunk tanúsított szeretetéhez. 

Jézus az Ő áldozata révén magas mércét állított számunkra ugyan, de minden szükséges eszközt megkaptunk ahhoz, hogy az egységünk, a szeretetkapcsolatunk egyre szilárdabb, megingathatatlan legyen.

„Amit az ember vet, azt is aratja.” (Gal 6,7) – Szent Pál apostol ezen kijelentésének a fényében próbáltuk feltérképezni, hogy vajon mi milyen magokat vetünk a házastársunk életébe, a kapcsolatunkba.

Összerázódás a lelkinap elején
„Kölcsönös szeretettel legyetek egymás iránt szüntelenül!” (1Pt 4,8)
Párok párbeszédben
Mi így szoktuk... És ti?

A bevezető előadást követően Tölgyesi Rika és István sepsiszentgyörgyi házaspár tanúságtételükben arra biztatták a jelenlevő párokat, hogy egyik kezükkel egymás kezét fogják, a másikkal pedig kapaszkodjanak Istenbe.

A másik tanúságtevő házaspár, a csíkszeredai Csúcs Nóra és Péter arra irányították a figyelmünket, hogy Isten az, aki formál és alakít minket a házasságban, Ő veti el a jó magokat és segít a rossz terméseket is megemészteni, s a helyükre jó magot vetni. Ezt életünk valamennyi területén megélhetjük: a kommunikáció, a küzdelmeink, de akár a szexualitásunk terén is.

Egyik kezünkkel egymásba, a másikkal Istenbe kapaszkodva
Jó és rossz magvetéseink

Ebéd után a házaspároknak lehetőségük volt egymással is találkozni, a páros beszélgetésekben megoszthatták egymással  örömeiket és harcaikat, támpontokat, ötleteket adva ezáltal a felmerülő problémák megoldásához.

A lelkinap szentségimádással, és a Ferenc Zsolt segédlelkész által celebrált szentmisével zárult.

Kertész Marika

A résztvevő házaspárok visszajelzéseiből:

Tetszett ez az írás? Ha igen, add tovább egy megosztással!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató