Mit adjunk gyermekeinknek gyermeknapra?

Gyermeknap 001

Gyermeknap egyszer van egy évben, mint ahogy az anyák vagy az apák napja is. Természetes az, hogy mivel szeretjük gyermekeinket, ezen a napon szeretnénk meglepetést szerezni, örömet okozni számukra. De vajon miként tehetjük ezt meg úgy, hogy ezzel maradandó élményt, emléket nyújtsunk, hogy ünneplésünk, időtöltésünk Istennek is tetsző legyen?

Sokan azt gondolják, hogy ha egy drága ajándékkal lepik meg gyermekeiket, vagy ha elviszik egy rendezvényre, ahol majd jól szórakozik, ezzel mindent megoldottak. Hiába még a legnagyszerűbb ajándék is, ha annyira elfoglaltak, gondterheltek vagyunk, hogy nem tudunk időt szánni, hogy leüljünk gyermekünk mellé, és önfeledten együtt játszunk vele az új ajándékkal.
Gondoltunk már arra, hogy talán a vele töltött minőségi idő lehet a legnagyobb ajándék, különösen akkor, ha erre az elmúlt időszakban a programokkal telezsúfolt hétköznapokban nem sok lehetőség adódott?

Néhány ötlet, hogy mit tegyünk

  • Töltsünk minőségi időt gyermekünkkel úgy, ahogyan azt ő igényli. Kérdezzük meg tőle, hogy mit szeretne, esetleg hova szeretne elmenni, majd eszerint alakítsunk a napi programot.

  • Készítsük el közösen a kedvenc ételét, süteményét.

  • Játsszunk, társasozzunk, kézműveskedjünk, sportoljunk együtt.

  • Készen vásárolt ajándék helyett meglephetjük kézzel készített ajándékkal vagy esetleg egy kirándulással is!

  • Mondjuk el neki, hogy mit értékelünk benne a leginkább, mivel gazdagította az életünket az elmúlt években, és miért vagyunk hálásak érte a jó Istennek!

Szeretettel megáldani

Amit pedig keresztény szülőként semmiképpen sem hagyhatunk el ezen a napon (egyébként máskor sem): mondjuk el nekik, hogy egy szerető, gondviselő Atyának a gyermekei ők, akinek egy nagyszerű terve van az életükkel. Imádkozzunk érte/értük, áldjuk meg őt/őket, közvetítve ezáltal Isten szeretetét, és kérve áldásainak kiáradását az életére/életükre. Imádkozhatunk a saját szavainkkal, de használhatjuk az alábbi szentírási részeket, áldó imákat is:

„Áldjon meg az Úr és oltalmazzon! Ragyogtassa rád arcát az Úr és legyen hozzád jóságos! Fordítsa feléd arcát az Úr és szerezzen neked üdvösséget!” (Szám 6,24-26).

Áldjon meg téged az Úr jó egészséggel, hittel, reménnyel és szeretettel. Adjon neked igazi örömöt és békességet a Szentlélek által. Árassza ki rád gazdagon az Ő szeretetét és mutassa meg irántad tanúsított irgalmát és jóindulatát. Tapasztaltassa meg veled a tiszta és szent élet gyümölcseit és áldásait. Tartsa távol tőled a kísértéseket, a bűnre vezető alkalmakat. Adjon neked kellő lelki erőt és bátorságot ahhoz, hogy az igaz úton járj.  Oltalmazzon meg téged minden bajtól és betegségtől. Őrizzen meg minden balesettől. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Úr Jézus Krisztus, Te annyira szeretted a kisgyermekeket, hogy azt mondtad:  aki őket befogadja, Téged fogad be; hallgasd meg ezekért a gyermekekért (ezért a kisfiúért, kislányért) elmondott könyörgésünket s akit (akiket) elhalmoztál a keresztség kegyelmével, őrizd állandó oltalmaddal, hogy amikor felnő (felnőnek), szabadon valljon meg Téged hitében (valljanak meg Téged hitükben), buzgó legyen (buzgók legyenek) a szeretetben és szilárdan kitartson (kitartsanak) eljövendő országod reményében. Aki élsz és uralkodol mindörökké. Ámen.

Kertész Marika

Fotók: © Canva Pro

Tetszett ez az írás? Ha igen, add tovább egy megosztással!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

EZ IS ÉRDEKELHET

ADOMÁNYOD FENNMARADÁSUNKAT BIZTOSÍTJA

A Családpásztor Evangelizációs Szolgálatot jelenleg teljes egészében adományokból próbáljuk fenntartani. Ha teheted, támogass minket!
KÖSZÖNJÜK!

2022 © Családpásztor Evangelizációs Szolgálat
Impresszum | Médiaajánlat | Jognyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató